Een moderne productverpakking met een herkenbare look-and-feel.

Sinds 1936 is Grohe een pionier op het gebied van kranen en sanitair. Een hoge productkwaliteit en een strak design staan voorop bij de van oorsprong Duitse multinational. Daarmee onderscheiden ze zich van hun concurrenten en zijn ze in een groot deel van de Nederlandse keukens en badkamers terug te vinden. Onlangs brachten ze de innovatieve 3-in-1 kokend waterkraan op de markt. Bij zo’n premium productlijn hoort natuurlijk ook een premium verpakking, met een doordachte uitstraling, die past bij de productervaring. Appart ontwierp de casing van het nieuwe product.

Client:

Grohe

Services:

IT

Website:

https://www.grohe.nl

Een complete oplossing binnen afzienbare tijd.

Grohe wil graag een deel van het ontwerp en distributieproces uit handen geven voor de Nederlandse, Belgische en Franse markt. Vanuit de samenwerking met onze partner Service Bureau Jansen (SBJ) onder de naam SPACE32 kunnen we design, druk en uitlevering onder één dak uitvoeren en een flinke besparing op de kosten maken. Specifiek bij dit product speelde ook de tijdsdruk mee in de overweging. Om de oorspronkelijke planningen te kunnen handhaven, was het belangrijk dat er snel geschakeld werd. Bij SPACE32 overleg je met één contactpersoon, die zowel het design als logistieke onderdeel kan overzien. Dat gaat nu eenmaal een stuk sneller.

Ontwerpen, drukken en een strikje erom.

Bij dit project was het specifiek van belang om het verpakkingsontwerp te laten aansluiten bij het productdesign. Een robuuste kraan van hoge kwaliteit verdient ook een sprankelende verpakking. Daarnaast dient het aan te sluiten bij de alom bekende visual identity van Grohe. Appart deed onderzoek en stelde op basis daarvan een ontwerp op. Het uiteindelijke resultaat volgt dan ook de strikte branding guidelines van Grohe en past naadloos binnen het bestaande assortiment.

Een gestroomlijnd en all-in-one leveringsproces.

Na akkoord op het definitieve ontwerp, beginnen de drukpersen bij SBJ te rollen. De kranen worden netjes ingepakt en op een efficiënte manier gebundeld. Daarna handelt SBJ ook alle verdere stappen van het leveringsproces af, tot aan de winkel aan toe. Van drukwerk tot aan distributie: Grohe hoeft er in feite niet meer naar om te kijken. SPACE32 neemt graag de specialistische en tijdrovende taken uit handen om zo aan alle wensen te voldoen.

The heroes on the case.

Icoon Designstudios

Imke Nijbelen

Senior Graphic Designer
Lees hier meer
Imke Nijbelen
Icoon Designstudios

Paul Cremers

Creative Director
Lees hier meer
Paul Cremers