Baanbrekende producttechnologie in een traditionele branche.

Drost Coatings is een oer-Hollands familiebedrijf dat vanaf dag één hun eigen koers bepaalt. Een koers die al ruim een eeuw in het teken staat van vernieuwing, productontwikkeling en innovatie. Wij ondersteunden hen bij het lanceren van de nieuwste innovatie door een strakke productintroductie-campagne te realiseren. Online en offline. Met een baanbrekende technologie in een (ietwat) traditionele schildersbranche.

Client:

Drost Coatings

Services:

IT

Website:

https://drostcoatings.nl

De positie van een toonaangevende speler versterken.

De Devetaal High Performance-lak is het nieuwe paradepaardje van Drost Coatings. Het product is uniek in de markt, mede door de snelle droogtijd én bruikbaarheid bij lage temperaturen. Twee sleutelelementen die het voor de Nederlandse schilder mogelijk maken om in de winter gewoon zijn werk te doen. Deze boodschap stond dan ook centraal in de marketinguitingen: “Geen winterdip, maar doorwerken!”

Een krachtige boodschap gebaseerd op een krachtig product.

Drost Coatings had al een uitgebreid productaanbod met een herkenbare en eenduidige uitstraling. Toch was een upgrade noodzakelijk, om nóg meer op te vallen in de schappen. Een baanbrekende technologie introduceren in de ietwat traditionele schilders branche is namelijk een uitdaging en vraagt om een doelgerichte aanpak. Samen met Drost Coatings brachten we de doelgroep in kaart en dachten we een passende strategie uit.


Een productlancering waar de professional niet omheen kan.

We ontwikkelden een complete lanceringsstrategie waarbij we van veel verschillende middelen gebruikmaakten. De productvormgeving, oftewel het etiket en de product identity, vormden de basis. Een online bestelomgeving, een e-mailmarketingcampagne en de content op hun social media kanalen sloten daar naadloos bij aan. Toch waren ook de product-video en radiocommercial onmisbare elementen in het bereiken van de doelgroep. Al deze middelen samen vormden een crossmediaal campagneconcept en maakten de productlancering in de Nederlandse branche tot een groot succes.

Klantreview.

De samenwerking met dit nog “jonge” bedrijf heeft geleid tot frisse ideeën, vertaald in een moderne uitstraling van een nieuwe website en een uitstekende communicatie en reclamecampagne.

Gedurende dit proces hebben we de medewerkers van Appart meer als collega’s dan businesspartner ervaren, waardoor het eindresultaat naadloos aansluit met onze verwachtingen en deze zelfs hebben overtroffen.

- Martin Stolte

The heroes on this case.

Icoon Designstudios

Imke Nijbelen

Senior Graphic Designer
Lees hier meer
Imke Nijbelen
Icoon IT

Bas Hendriks

Full Stack Developer
Lees hier meer
Bas Hendriks
Icoon Designstudios

Paul Cremers

Creative Director
Lees hier meer
Paul Cremers