De vernieuwde versie van het platform Keyport Meets | Regio in je Rugzak is gelanceerd!

De vernieuwde versie van het platform van Keyport Meets | Regio in je Rugzak is gelanceerd! In samenspraak met scholen en bedrijven, is er een 2.0 versie ontwikkeld. De helden van onze design- en IT-afdeling hebben samen met de scholen en bedrijven geïnventariseerd hoe het platform nog verder kon worden uitgebreid, om zo nóg beter aan te sluiten bij de wensen en behoeften van alle betrokken partijen.

Date

31-05-2023

Categorie

IT
Auteur
Paul van Lienen
Projectmanager

Regio in je Rugzak verbindt onderwijs en bedrijfsleven

We ontwikkelden Keyport Meets | Regio In Je Rugzak samen met Meet The Youngsters. Met behulp van het platform verbinden we het onderwijs structureel met het regionale bedrijfsleven. Aan de hand van opdrachten stelt een leerling een persoonlijk, digitaal profiel samen. Op basis van verschillende interessegebieden en persoonlijkheidskenmerken, wordt de leerling gematcht met verschillende beroepen, bedrijven, stages en vervolgopleidingen. Zo leren ze bekende bedrijven beter kennen, maar ontdekken ze ook nieuwe vakgebieden en potentiële werkgevers in hun eigen regio. In dit doorlopende LOB-traject gaan leerlingen dus op zoek naar kansen en mogelijkheden door te ontmoeten, ontdekken en onderzoeken.

Projectleider en bedenker Paul van Lienen legt uit waarom dit een uniek project is: “Samen laten we leerlingen zien wat de regio aan kansen en mogelijkheden te bieden heeft. Dat maakt kiezen voor een arbeidstoekomst in de eigen regio veel aantrekkelijker en dat is precies wat we willen. Een fabriek blijft immers een fabriek tot je laat zien welke beroepen er allemaal achter de muur aanwezig zijn. Pas dan wordt de fabriek een toekomstige werkgever.”

Leerlingen van de Philips van Horne te Weert ontdekken kansen in de regio

De leerlingen van de Philips van Horne te Weert kregen als eerste de gelegenheid om aan de slag te gaan met het vernieuwde platform van Regio in je Rugzak. Zij hebben ontdekt welke bedrijven en instellingen matchen met hun eigen interesses en competenties. Zo worden de leerlingen voorbereid op daadwerkelijke ontmoetingen voor het komende schooljaar.

De leerlingen zijn begeleid bij het maken van een profiel en kregen vervolgens uitleg over het platform en de mogelijkheden die dit hen biedt. Op deze manier zijn ze bedrijven gaan ontdekken die zijn aangesloten op het platform en die passen bij de voorkeuren van de leerling. De leerlingen mochten zelf bepalen hoe groot hun regio is en op welke manier ze deze willen verkennen.

In het nieuwe schooljaar vinden er evenementen plaats van Keyport Meets | Regio in je Rugzak, waarbij de leerlingen in contact komen met de bedrijven naar keuze. Een geweldige kans om elkaar te ontmoeten en de kansen uit de regio kenbaar te maken.

Rugzak overhandigd aan minister Bruins Slot

De lancering vond plaats door het aanbieden van de symbolische rugzak aan bestuurders van de samenwerkende partijen. Op maandag 15 mei 2023 ontving minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties de rugzak. De minister kreeg een kijkje in de diversiteit van de regio, de specifieke uitdagingen en het succes dat samenwerking in de regio teweeg brengt.

Het traject Regio in je Rugzak staat voor samenwerken in de regio en is onderdeel van de regiodeal in Noord-Limburg. Projectleider Paul van Lienen kreeg daarom de mogelijkheid om met de minister in gesprek te gaan over het traject. De minister luisterde vol aandacht naar het verhaal over het ontstaan, de noodzaak en de resultaten van het traject en was positief gestemd over de inzet van het platform.

“Noord-Limburg is een unieke regio waar mensen terecht trots op zijn. Er is hier veel gebeurd en ik ben echt onder de indruk van de samenwerkingen en de fantastische resultaten”, aldus Minister Hanke Bruins Slot. De minister kreeg de rugzak mee, als bijzondere ambassadeur, om zo het traject bij haar collega’s onder de aandacht te brengen.

Tijdens het gesprek heeft projectleider Paul van Lienen aangegeven dat zijn persoonlijke wens is dat Regio in je Rugzak onder de aandacht wordt gebracht in Den Haag bij het Ministerie van Onderwijs. Aansluitend hierop vroeg minister Bruins Slot aan welke collega Paul van Lienen de rugzak graag wil overhandigen, waarbij de keus viel op minister Dennis Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Afgelopen week ontvingen wij vanuit Den Haag een foto van minister Bruins Slot, waarbij de rugzak daadwerkelijk werd overhandigd aan de minister!

Maak de connectie met werknemers van de toekomst

Op Keyport Meets | Regio in je Rugzak kunnen ook scholen, docenten en bedrijven een account aanmaken. Docenten kunnen zo de voortgang van hun mentorleerlingen monitoren en bedrijven kunnen via het platform in contact komen met duizenden nieuwe, toekomstige medewerkers!

Zie jij dat ook zitten? Maak dan snel een account aan op Keyport Meets | Regio in je Rugzak, hét maatschappelijke platform om met een nieuwe, talentvolle generatie in contact te komen. Bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in het traject kunnen zich kosteloos aanmelden via www.regioinjerugzak.nl.

Auteur
Paul van Lienen
Projectmanager

Our superhero

Dankzij zijn achtergrond als docent Nederlands is onze goedlachse Paul het missende puzzelstukje tussen Appart, het bedrijfsleven en het onderwijs. Hij vindt het belangrijk om ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen samen te laten werken. Paul heeft een groot empathisch vermogen en voelt goed aan hoe we onze relaties vooruit kunnen helpen. Daarnaast zet hij zich in om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met beroepsgroepen en bedrijven in de regio. Als vader van twee tieners weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om naar de toekomst te kijken en te ontdekken welke kansen en mogelijkheden er zijn; nu en later. Dat is waarom Paul écht voor verbinding zorgt. Niet alleen van zijn werk wordt hij vrolijk, maar ook met stand-upcomedy doe je hem een groot plezier. Om ernaar te kijken én om het te maken! Jaarlijks organiseert hij met zijn vrienden een avond waarin hij de lachers met gemak op zijn hand krijgt. En laten we eerlijk zijn: Pauls’ gevoel voor humor zouden we ook binnen Appart niet willen missen.