Ergonomische kantoorartikelen in een gezonde webshop-omgeving.

AOKE Europe is wereldwijd marktleider op het gebied van in hoogte verstelbare en kwalitatief hoogstaande kantoortafels. Het van oorsprong Chinese bedrijf stelt zich ten doel om werkplekken voor alle werknemers gezonder en duurzamer te maken. Het Europese distributiecentrum van AOKE bevindt zich in Echt, Limburg. Ze waren op zoek naar een sterke lokale partner en kwamen daarom al snel bij Appart uit. We ontwikkelden een maatwerk reseller portal, waarmee dealers gemakkelijk en snel de gewenste producten kunnen bestellen.

Client:

AOKE Europe

Services:

IT

Website:

https://aoke-europe.com

Een broodnodige upgrade van Magento 1 naar Magento 2.

AOKE maakte al jaren dankbaar gebruik van zijn eigen webshop, maar liep steeds vaker tegen de limitaties van het verouderde systeem aan. Er zitten namelijk nogal wat restricties aan de online verkoop. Ten eerste kan niet zomaar elke bezoeker een bestelling plaatsen, maar moet de reseller eerst goedgekeurd worden door AOKE. Ten tweede kan het zo zijn dat de prijs van een product varieert afhankelijk van het land waar het naartoe verscheept moet worden. Tot slot speelden ook de zorgen rondom de veiligheid van de portal mee. Magento 1, waar de oude webshop op draaide, zou namelijk in juni 2020 haar ondersteuning verliezen. Met een upgrade naar een Magento 2 omgeving is AOKE klaar voor de toekomst.

Een custom design voor de productcatalogus.

Er bestaan veel verschillende blauwdrukken voor de lay-out van een webshop, maar AOKE zocht naar maatwerk. In overleg ontwierpen we een nieuwe productpagina, volledig in de stijl van AOKE. De productomschrijving, de verzendinformatie en de klantreviews kregen elk een prominente plek op de pagina. Ook kozen we ervoor om de afbeeldingen te animeren, zodat het net lijkt of de bureaustoelen subtiel het scherm in komen rollen. Tot slot bouwden we ook een chatbot in, om de vragen van bezoekers zo snel mogelijk te kunnen beantwoorden. De shop heeft daarmee een premium uitstraling gekregen en weet resellers op die manier makkelijker te overtuigen.

Een compleet platform voor resellers.

Het eindresultaat is een compleet platform, dat uit meer dan alleen een webshop bestaat. Naast een online catalogus en bestelportaal, is het voor AOKE ook dé plek om nieuwsberichten te delen, hun aanwezigheid op Europese (vak)beurzen aan te kondigen, en ondersteuning aan hun relaties te bieden. Via het ingebouwde CMS kunnen ze gemakkelijk zelf de content op de website actueel houden. Dankzij hun nieuwe webplatform is de dienstverlening van AOKE completer, veiliger en aantrekkelijker voor zowel bestaande als nieuwe relaties. Daarmee kan AOKE verder groeien en makkelijker omzet genereren.

Klantreview.

Wij schakelden Appart in, omdat wij in eerste instantie een nieuwe website nodig hadden. Het doel was dat wij een overzichtelijke, moderne en frisse website zouden krijgen. Op deze nieuwe website moest alle informatie voor onze dealers beschikbaar worden gesteld. Belangrijk was dat deze website aansloot bij de positionering van AOKE Europe B.V.. Uiteindelijk heeft Appart ons ook nog geholpen met het lanceren van een beursstrategie, het doel was om meer bezoekers te genereren op onze beursstand. In de toekomst zullen wij zeker weer gebruikmaken van de diensten van Appart, dit hebben ze te danken aan de kennis die ze in huis hebben.

- Glenn Triepels

The heroes on the case.

Icoon Designstudios

Imke Nijbelen

Senior Graphic Designer
Lees hier meer
Imke Nijbelen
Icoon Designstudios

Paul Cremers

Creative Director
Lees hier meer
Paul Cremers